madshi bug tracker - madVR
View Issue Details
0000218madVRbugpublic2014-06-19 16:202015-03-15 14:04
romulous 
madshi 
normalminoralways
closedno change required 
0.87.10
Zoom Player v9.1.0
LAV 0.62
LAV 0.62
Software
auto mode
no
On
all modes
NVidia
GTX-660Ti
337.88
0000218: Weird Video Disply of Screencast
It is hard to really describe this effect - it is easier to see when you view the test video linked below - but I will try and describe it in words as well.

The video is a recorded screencast - so it shows a Windows desktop, a mouse cursor moving around clicking on the Start Menu, launching a program etc. Here is the weird thing - with madVR (no issue with EVR), everything above and to the side of the moving mouse cursor is blacked out. The area of "blackness" changes dynamically as the mouse moves around the screen on the video.

The beginning of the video isn't too bad, but when the mouse cursor starts moving around a lot, it becomes very noticeable. As I say, only happens with madVR.
1. Download test video.
2. Open in video player.
3. Observe the effect.
Test file: https://dl.dropboxusercontent.com/u/105555957/madVR%20Screencast%20Issue.wmv [^] (9.48MB)
No tags attached.
Issue History
2014-06-19 16:20romulousNew Issue
2015-03-14 16:01madshiNote Added: 0000752
2015-03-14 16:01madshiAssigned To => madshi
2015-03-14 16:01madshiStatusnew => feedback
2015-03-15 02:38romulousNote Added: 0000770
2015-03-15 02:38romulousStatusfeedback => assigned
2015-03-15 02:39romulousNote Edited: 0000770bug_revision_view_page.php?bugnote_id=770#r157
2015-03-15 14:03madshiNote Added: 0000776
2015-03-15 14:04madshiStatusassigned => closed
2015-03-15 14:04madshiResolutionopen => no change required

Notes
(0000752)
madshi   
2015-03-14 16:01   
For some reason on my PC ffdshow is used for decoding, and I can't reproduce the problem with ffdshow. I can't manage to get LAV to decode the video, but that might be a misconfiguration on my part. I *can* reproduce the problem when using "WMV Screen Decoder DMO". Maybe that's what you've been using? The problem you're describing is a bug in the WMV Screen Decoder DMO. It only occurs with madVR due to the way the madVR queues work. It's not madVR's fault, though.
(0000770)
romulous   
2015-03-15 02:38   
(edited on: 2015-03-15 02:39)
Yes, I see madVR+ffdshow seems to work fine. I too cannot get LAV to decode this file - the problem seems to be with LAV Video specifically, and my guess is that nev has not enabled support for this media subtype (3253534D-0000-0010-8000-00AA00389B71) - when Doom9 comes back up, I might pop into the LAV thread and ask him to add support for it.

Considering this seems to be a WMO bug, I am happy for this report to be closed.

(0000776)
madshi   
2015-03-15 14:03   
Ok, thanks.