madshi bug tracker

View Issue Details Jump to Notes ] Issue History ] Print ]
IDProjectCategoryView StatusDate SubmittedLast Update
0000218madVRbugpublic2014-06-19 16:202015-03-15 14:04
Reporterromulous 
Assigned Tomadshi 
PrioritynormalSeverityminorReproducibilityalways
StatusclosedResolutionno change required 
PlatformOSOS Version
Summary0000218: Weird Video Disply of Screencast
DescriptionIt is hard to really describe this effect - it is easier to see when you view the test video linked below - but I will try and describe it in words as well.

The video is a recorded screencast - so it shows a Windows desktop, a mouse cursor moving around clicking on the Start Menu, launching a program etc. Here is the weird thing - with madVR (no issue with EVR), everything above and to the side of the moving mouse cursor is blacked out. The area of "blackness" changes dynamically as the mouse moves around the screen on the video.

The beginning of the video isn't too bad, but when the mouse cursor starts moving around a lot, it becomes very noticeable. As I say, only happens with madVR.
Steps To Reproduce1. Download test video.
2. Open in video player.
3. Observe the effect.
Additional InformationTest file: https://dl.dropboxusercontent.com/u/105555957/madVR%20Screencast%20Issue.wmv [^] (9.48MB)
TagsNo tags attached.
madVR Version0.87.10
Media Player (with version info)Zoom Player v9.1.0
Splitter (with version info)LAV 0.62
Decoder (with version info)LAV 0.62
DecodingSoftware
Deinterlacingauto mode
DXVA2 Scaling Activeno
Aero / Desktop CompositionOn
Problem occurs with modeall modes
GPU ManufacturerNVidia
GPU ModelGTX-660Ti
GPU Driver Version337.88
Attached Files

- Relationships

-  Notes
(0000752)
madshi (administrator)
2015-03-14 16:01

For some reason on my PC ffdshow is used for decoding, and I can't reproduce the problem with ffdshow. I can't manage to get LAV to decode the video, but that might be a misconfiguration on my part. I *can* reproduce the problem when using "WMV Screen Decoder DMO". Maybe that's what you've been using? The problem you're describing is a bug in the WMV Screen Decoder DMO. It only occurs with madVR due to the way the madVR queues work. It's not madVR's fault, though.
(0000770)
romulous (reporter)
2015-03-15 02:38
edited on: 2015-03-15 02:39

Yes, I see madVR+ffdshow seems to work fine. I too cannot get LAV to decode this file - the problem seems to be with LAV Video specifically, and my guess is that nev has not enabled support for this media subtype (3253534D-0000-0010-8000-00AA00389B71) - when Doom9 comes back up, I might pop into the LAV thread and ask him to add support for it.

Considering this seems to be a WMO bug, I am happy for this report to be closed.

(0000776)
madshi (administrator)
2015-03-15 14:03

Ok, thanks.

- Issue History
Date Modified Username Field Change
2014-06-19 16:20 romulous New Issue
2015-03-14 16:01 madshi Note Added: 0000752
2015-03-14 16:01 madshi Assigned To => madshi
2015-03-14 16:01 madshi Status new => feedback
2015-03-15 02:38 romulous Note Added: 0000770
2015-03-15 02:38 romulous Status feedback => assigned
2015-03-15 02:39 romulous Note Edited: 0000770 View Revisions
2015-03-15 14:03 madshi Note Added: 0000776
2015-03-15 14:04 madshi Status assigned => closed
2015-03-15 14:04 madshi Resolution open => no change required


Copyright © 2000 - 2012 MantisBT Group
Powered by Mantis Bugtracker