madshi bug tracker

View Issue Details Jump to Notes ] Issue History ] Print ]
IDProjectCategoryView StatusDate SubmittedLast Update
0000005madVRbugpublic2013-02-11 19:272014-03-06 10:24
Reportercyberbeing 
Assigned Tomadshi 
PrioritylowSeverityminorReproducibilityalways
StatusclosedResolutionno change required 
Platformx64OSWindows 7 SP1OS Version7601
Summary0000005: DirectShowSource + Delay Playback Start = Gray frames on seek
DescriptionHaving the "Delay Playback Start" option enabled in madVR causes a few seconds worth of gray frames to be seen on seek with DirectShowSource.

Disabling the "Delay Playback Start" option causes seeks to be instant, and without any gray or dropped frames. It would appear that the "Delay Playback Start" option is harmful and unneeded for Avisynth input.
Steps To ReproduceEnable "Delay Playback Start until Render Queue is Full" in madVR

Open an AVS Script containing DirectShowSource only with MPC-HC.

Seek.

The video does not remain paused, and gray frames are seen for a few seconds.


Additional InformationAvisynth 2.6 alpha4
DirectShowSource 2.6.0.1
MPC-HC
LAV Video
Haali Media Splitter
TagsNo tags attached.
madVR Version0.85.8
Media Player (with version info)MPC-HC (r6699)
Splitter (with version info)Haali Media Splitter (1.11.288.0)
Decoder (with version info)LAV Video (0.55.3)
DecodingSoftware
Deinterlacingnone (progressive)
DXVA2 Scaling Activeno
Aero / Desktop CompositionOn
Problem occurs with modeall modes
GPU ManufacturerNVidia
GPU ModelGT440
GPU Driver Version313.96
Attached Files

- Relationships

-  Notes
(0000022)
madshi (administrator)
2013-02-13 18:48

I can reproduce the problem when seeking. Interestingly, when loading a new AviSynth script into the media player, the problem doesn't seem to occur. I'm not really sure if this is something I can fix. It could also be a bug in AviSynth's DirectShowSource. But I'll have a look at it sooner or later. Not very soon, though, too much other things to do...
(0000464)
cyberbeing (reporter)
2014-03-06 06:22

This issue may have been resolved by coincidence in 0.87.5, as it was still reproducible in 0.87.4.
(0000466)
madshi (administrator)
2014-03-06 10:24
edited on: 2014-03-06 10:24

Cool - and unexpected! So I'll close this bug report. If you get the issue again, you can reopen it.


- Issue History
Date Modified Username Field Change
2013-02-11 19:27 cyberbeing New Issue
2013-02-13 18:48 madshi Note Added: 0000022
2013-02-13 18:48 madshi Assigned To => madshi
2013-02-13 18:48 madshi Status new => assigned
2013-02-16 17:28 madshi Status assigned => acknowledged
2014-03-06 06:22 cyberbeing Note Added: 0000464
2014-03-06 10:24 madshi Note Added: 0000466
2014-03-06 10:24 madshi Note Edited: 0000466 View Revisions
2014-03-06 10:24 madshi Status acknowledged => closed
2014-03-06 10:24 madshi Resolution open => no change required


Copyright © 2000 - 2012 MantisBT Group
Powered by Mantis Bugtracker