madshi bug tracker

View Issue Details Jump to Notes ] Issue History ] Print ]
IDProjectCategoryView StatusDate SubmittedLast Update
0000584madVRbugpublic2018-11-21 20:062018-11-21 20:11
Reporterjmonier 
Assigned To 
PrioritynormalSeveritymajorReproducibilityalways
StatusnewResolutionopen 
PlatformPCOSWindowsOS Version8.1, 10
Summary0000584: Cannot activate HDR via DisplayPort
DescriptionI have a problem with activating HDR via DisplayPort. This is with a LG 34BK95U - 5120x2160 which requires DP 1.4 to get the full width. HDMI (which limits it to 3840 width) works fine.

Basically, it seems that madVR does not recognize that HDR is supported via DP, and thus always does tonemap HDR instead. (And I HAVE checked that HDR can be activated otherwise via DP.)
Steps To ReproduceIt only occurs with the above monitor (or probably with the 34WK95U which is identical) and only on the Displayport (1.4). Other than that, just play a HDR file with "passthrough HDR to display" set and "send HDR metadata to the display" checked and note that the HDR indicator does not appear and that the resulting image is from "tonemap HDR ..." instead.

I've included a log.

 
Additional InformationIt may or may not be related, but the "identification" for this monitor is wrong, e.g. it shows NVIDIA for the manufacturer (among other things). (Again, this is only on the DisplayPort 1.4 input to this monitor - the HDMI input is fine and DisplayPort (1.2) inputs on other LG monitors are fine.) And Moninfo shows correct data for this DP 1.4 input.

Even stranger, additional identical identification entries keep getting added, always 2 at a time (but I don't know what triggers it). The data is identical for all, with all but the last grayed out. (I'm currently at 23 entries.)
TagsNo tags attached.
madVR Version
Media Player (with version info)
Splitter (with version info)
Decoder (with version info)
Decoding
Deinterlacing
DXVA2 Scaling Active
Aero / Desktop Composition
Problem occurs with mode
GPU Manufacturer
GPU Model
GPU Driver Version
Attached Files

- Relationships

-  Notes
(0002440)
jmonier (reporter)
2018-11-21 20:11

Sorry for the extra report. It apparently occurred when I tried to upload a .7z file. 585 is the complete report and this one can be ignored.

- Issue History
Date Modified Username Field Change
2018-11-21 20:06 jmonier New Issue
2018-11-21 20:11 jmonier Note Added: 0002440


Copyright © 2000 - 2012 MantisBT Group
Powered by Mantis Bugtracker