madshi bug tracker

View Issue Details Jump to Notes ] Issue History ] Print ]
IDProjectCategoryView StatusDate SubmittedLast Update
0000612madVRbugpublic2019-07-20 17:332019-08-03 23:11
Reporterkathampy 
Assigned To 
PrioritynormalSeverityminorReproducibilityalways
StatusnewResolutionopen 
PlatformOSWindows 10OS Version1903
Summary0000612: NVAPI HDR does not activate on primary display but works on secondary display
DescriptionI have two HDR capable displays:
Acer Predator X27 (Primary, DisplayPort, G-SYNC HDR)
LG B7 (Secondary, HDMI 2.0)

HDR is switched off in Windows for both displays.

When setting the desktop to "Second screen only" to use the LG B7, madVR is able to use NVNAPI to switch on HDR automatically.

However when setting the desktop to "PC screen only" or "Extend" to use the Predator X7, madVR is unable to switch on HDR automatically. I must switch on HDR in Windows manually for this monitor. I'm not sure if the correct HDR metadata is even being sent to the display.
TagsNo tags attached.
madVR Version0.92.17
Media Player (with version info)MPC-BE (64-bit) 1.5.3 (build 4488)
Splitter (with version info)LAV Splitter 0.74.1
Decoder (with version info)LAV Video Decoder 0.74.1
DecodingDXVA2 Native
Deinterlacingauto mode
DXVA2 Scaling Activeno
Aero / Desktop CompositionOn
Problem occurs with modefullscreen exclusive mode
GPU ManufacturerNVidia
GPU ModelGeForce RTX 2080 Ti
GPU Driver Version431.36
Attached Files

- Relationships

-  Notes
(0002538)
kathampy (reporter)
2019-07-20 17:49

I noticed in madVR Settings > Devices that the Predator X7 entry does not become bold, indicating madVR does not think it's running on the display at all.

Each time I launch madVR it creates a new "Identification <N>" under the device, and there is a huge list of old entries.

The "Display Modes" settings also have no effect on this monitor, further confirming madVR is not correctly detecting that it's running on this display.
(0002541)
kathampy (reporter)
2019-08-03 23:09
edited on: 2019-08-03 23:11

I found the cause of the bug. I have a 3rd physically unplugged display configured in madVR which I rarely use. However the presence of this display in the "devices" list causes madVR to malfunction and apply this display's settings (display modes, 3D LUT, etc) to the primary display. Deleting this entry from madVR while the display is unplugged makes the primary display settings start working. However this is still a bug because I need to reconfigure the 3rd display in madVR each time I plug it in.


- Issue History
Date Modified Username Field Change
2019-07-20 17:33 kathampy New Issue
2019-07-20 17:49 kathampy Note Added: 0002538
2019-08-03 23:09 kathampy Note Added: 0002541
2019-08-03 23:11 kathampy Note Edited: 0002541 View Revisions


Copyright © 2000 - 2012 MantisBT Group
Powered by Mantis Bugtracker