madshi bug tracker

View Issue Details Jump to Notes ] Issue History ] Print ]
IDProjectCategoryView StatusDate SubmittedLast Update
0000082madVRbugpublic2013-06-08 13:272014-04-01 19:32
ReporterDarkSpace 
Assigned Tomadshi 
PrioritynormalSeverityminorReproducibilityrandom
StatusacknowledgedResolutionopen 
Platformx64OSWindows 7OS Version6.1.7601
Summary0000082: Dropped frames at the beginning of playback and/or after seeking with Smooth Motion on
DescriptionWhen playing a file with Smooth Motion activated, madVR will occasionally drop some frames at the beginning of playback (especially noticeable when repeating the playback of a file) or when seeking to somewhere in the file. I think it happens outside of FSE mode as well, but I'm not sure about this.
Steps To ReproduceIt doesn't happen always and also doesn't seem to be specific to a group of files. It may happen with one file now and then the next day, opening the same file may be fine, so it seems to be rather random. I attached a Debug Log where it happened only after seeking once (I think I did the seeking at around the three-second mark of the video).
My flush settings are the default flush / flush & wait (sleep) / don't flush / don't flush for both windowed and FSE mode.
Additional InformationI have madVR set to delay playback start until the render queue is full, both for normal playback and after seeking, and I use a separate device for presentation.
I found that the amount of dropped frames seems to depend on the GPU queue size: at my default value of 24, I got 22 dropped frames most of the time, sometimes also 21 or 23, while at the size of 16 (I only tested this briefly), I got 16 dropped frames on the first occurrence.
TagsNo tags attached.
madVR Version0.86.3
Media Player (with version info)MPC-HC 1.6.7.7114 (9eb64ec)
Splitter (with version info)LAV Splitter 0.57
Decoder (with version info)LAV Video 0.57
DecodingSoftware
Deinterlacingnone (progressive)
DXVA2 Scaling Activeno
Aero / Desktop CompositionOff
Problem occurs with modeall modes
GPU ManufacturerAMD
GPU ModelRadeon HD 6970M
GPU Driver Version2D Driver 8.01.01.1162, Direct3D 7.14.10.0841, OpenGL 6.14.10.10834
Attached Filesrar file icon Log.rar [^] (692,866 bytes) 2013-06-08 13:27

- Relationships

-  Notes
(0000210)
madshi (administrator)
2013-06-15 21:11

Yes, this is definitely an issue, have seen this myself. This will be on my short list of things to do. It will not make it into the very next build, though.

- Issue History
Date Modified Username Field Change
2013-06-08 13:27 DarkSpace New Issue
2013-06-08 13:27 DarkSpace File Added: Log.rar
2013-06-11 09:57 madshi Assigned To => madshi
2013-06-11 09:57 madshi Status new => assigned
2013-06-15 21:11 madshi Note Added: 0000210
2014-04-01 19:32 madshi Status assigned => acknowledged


Copyright © 2000 - 2012 MantisBT Group
Powered by Mantis Bugtracker