madshi bug tracker

View Issue Details Jump to Notes ] Issue History ] Print ]
IDProjectCategoryView StatusDate SubmittedLast Update
0000104madVRbugpublic2013-07-08 07:262014-04-01 23:15
Reportercyberbeing 
Assigned Tomadshi 
PrioritynormalSeverityminorReproducibilitysometimes
StatusclosedResolutionfixed 
Platformx64OSWindows 7 SP1OS Version7601
Summary0000104: "Delay playback start until render queue is full" fails when toggling subtitles off/on quickly
DescriptionToggling subtitles off/on quickly in the splitter with "Delay playback start until render queue is full" enabled can occasionally cause madVR render queue to fail to fill, leaving the media player in a paused state.
Steps To ReproduceEnable "Delay playback start until render queue is full" in madVR

Open MKV video with a single embedded text subtitle track.

Press "s" in MPC-HC twice quickly when a subtitle line is being displayed, to quickly toggle subtitle off/on in the splitter.

Upon pressing "s" the second time, madVR's render queue fails to fill from 0, leaving MPC-HC in a paused state.

If unable to reproduce, try a different video. For reasons unknown, difficulty reproducing this bug can vary based on the sample.
Additional InformationThis bug occurs even when no subtitle renderer is present in the graph.

This bug occurs in media players other than MPC-HC as well.

This issue does not seem to occur when using Haali Splitter, which suggests a possible LAV Splitter bug.

Haali Splitter seems able to enable/disable the subtitle track within a split-second, even when "Delay playback start until render queue is full" is enabled.

Lav Splitter on the other hand seems to take up to 2 seconds to either enable or disable the subtitle track when "Delay playback start until render queue is full" is enabled.
TagsNo tags attached.
madVR Version0.86.8
Media Player (with version info)MPC-HC (r7503)
Splitter (with version info)LAV Splitter (0.58.0)
Decoder (with version info)LAV Video (0.58.0)
DecodingSoftware
Deinterlacingnone (progressive)
DXVA2 Scaling Activeno
Aero / Desktop CompositionOn
Problem occurs with modeall modes
GPU ManufacturerNVidia
GPU ModelGT440
GPU Driver Version320.49
Attached Files

- Relationships

-  Notes
(0000555)
madshi (administrator)
2014-04-01 23:15

Should be fixed in v0.87.9. I hope the fix will have no side-effects. We'll have to see about that...

- Issue History
Date Modified Username Field Change
2013-07-08 07:26 cyberbeing New Issue
2014-04-01 23:15 madshi Note Added: 0000555
2014-04-01 23:15 madshi Status new => closed
2014-04-01 23:15 madshi Assigned To => madshi
2014-04-01 23:15 madshi Resolution open => fixed


Copyright © 2000 - 2012 MantisBT Group
Powered by Mantis Bugtracker